Csak virág

Virágok ökogyanta köntösben, nemesacél szerelékkel - ezek a "csak virág" fülbevalók. Árvácskák, százszorszépek, juharlevelek, hortenziák - természetes szépségük megragadja a tekintetet. 

Amikor önmagában érvényesül a virág szépsége a gyanta ékszerben - keretek nélkül, a kristályosan áttetsző ökogyantában, esetleg némi színnel kombinálva, játékosan. Ezekben a fülbevalókban a fő díszt a préselt vagy szárított virág jelenti, amely vagy teljes pompájában, vagy szirmok alakjában jelenik meg, néha ezüstösen csillogó füstfóliával meghintve.

A virágok, levelek formája oly izgalmas és figyelemfelkeltő, hogy gyakran nem is igényelnek más kiegészítő elemet - karakteres formájuk vagy épp színviláguk egyedi ékszerré teszi őket. Ilyenek az árvácskából, juharlevélből készült gyanta fülbevalók is.

Néha azonban szeretek eljátszani a különböző formákkal, így a geometriai alakzatra vágott leveleken más levelekből kimetszett pillangók vagy szitakötők jelennek meg, egy játékos és különleges ökogyanta fülbevalót létrehozva. Az alkotás öröme, a lehetőségek végtelen variációja kihívás és folyamatos motiváció is egyben. 

Szabályos alakzatokba öntött gyanta fülbevalók is találhatóak ebben a kategóriában, mint a különböző méretű csepp fülbevalók és az ovális alakúak. Miniatűr rózsabimbót is foglaltam már csepp fülbevalóba a kristályosan áttetsző ökogyantának köszönhetően, máskor pedig búzavirág szirmokat rejtettem az ovális fülbevalóba.

A fülbevalók szerelékei időtálló nemesacélból készülnek, akasztós vagy francia kapcsos zár résszel. Az akasztós típusúaknál egy szilikon kis végzár akadályozza meg a fülbevaló kiesését.