Virradat nyakláncok

Egy hulló falevél, virágba borult ág, eső után növekvő gomba, vagy épp szélben hajladozó virágok: egy-egy ellesett pillanat a természetből, melyet magukba zárnak a Virradat nyakláncok. S melyek felvidítanak akkor is, ha nincs lehetőséged a szabadban feltöltődni. 

 

A modern, egyszerű vonalvezetést szereted, vagy inkább romantikus alkat vagy? Mindkét esetben megtalálhatod a hozzád legikább illő Virradat nyakláncot! 

Bár légiesnek tűnnek, ám a gyantaékszert övező keret miatt olyanok ezek a medálok, mintha a természet egy csodás pillanatát zárták volna magukba.

Az egyik legkedveltebb változat a kristálytiszta ökogyantás verzió, mely első ránézésre üvegnek tűnik. A hasonlatosság azonban itt ki is merül, hiszen az üveggel ellentétben a gyantaékszerek szinte törhetetlenek és jelentősen könnyebbek is. Néha a színek csábításának engedve pigmentekkel festem tarkára a medálok hátterét, vagy csak egy-egy elmosódott színfolt emeli ki a nyakékben rejlő virág szépségét.

A legklasszikusabb díszítő elem a gondosan préselt vagy szárított virág, ill. levél. Azonban a természet annyi apró kis relikviát rejt - tág teret biztosítva így a kísérletezésre, alkotásra -, hogy újabb és újabb anyagok jelennek meg a medálokban. Mindig örömmel tölt el, amikor egy új minta kel életre kezeim között, mely textúrájával vagy épp egyedi formájával szokatlan, ám egyben harmonikus látványvilágot nyújt. 

Szívemhez legközelebb azok a mini jelenetek állnak, melyeket a gyönyörűen barázdált, romantikus réz keretekben teremtek meg. Ezek a terrárium medálok egy-egy mini kis világba repítenek, térbelire szárított virágokkal, finomra őrölt kőzetekkel, pirinyó gombákkal vagy sárgászöld zuzmókkal. Ilyenkor egy-egy történet kel életre, mely viselőjénél teljesedik ki. 

A Virradat nyakláncok fém szerelékét igen magas minőségben, innovatív módon, kézi megmunkálással alkották meg. A rézből készültek kissé rusztikusabb, romantikus hatást keltenek, míg a 24 karátos arany, ill. antik ezüst bevonattal rendelkezők a hétköznapok eleganciáját adják. Az egyes fémtípusok részletes leírása megtalálható a konkrét ékszereknél.

Bízom benne, hogy az ökogyantába zárt természet, mint egy kis szelence kíséri majd viselőjét, harmóniát és nyugalmat árasztva akkor is, amikor nincs lehetőség egy erdei kirándulásra vagy egy sétára a virágok között. 

S ne feledd, így is adhatsz virágot!