Szeretem a természetet – minden formájában

Hogyan is kezdődött? 15 évet töltöttem el a marketing területén, már két iskolás korú gyermekünk volt, amikor azt éreztem, hogy valami mást, valami többet, valami maradandót és kézzelfoghatót szeretnék alkotni.

Erdész ősökkel és virágszerető felmenőkkel a természet szeretete és tisztelete belém ivódott. Magától értetődő volt, hogy már egészen kiskoromban megismertem és megtanultam a kertben fellelhető virágok nevét és ápolását.

Ammil-Design-rolam-fiatal

A tanulmányok és később a média tervezői munka azonban egészen más irányba fordította életem. Ám a prezentációk, elemzések és összefüggések kutatása mellett a tökéletes kikapcsolódást továbbra is a kertben a természet apró csodáinak felfedezése, a közeli erdőben tett családi séta jelentette.

A vágy a pillanat megörökítésére, a pozitív élmények dokumentálására mindig is megvolt bennem. Már a családi utazások alatt is naplót vezetek régóta, mely aztán kiegészül a fotókkal és útleírás formájában marad fenn – egyszer talán kíváncsian olvassák majd utódaink, hogy merre jártak dédszüleik… 

A természet szeretete és a pillanat megragadása együttesen vezetett el a műgyantához. Ámulatba ejt a benne rejlő sok lehetőség, az anyag azon tulajdonsága, ahogy visszaadja, megőrzi, sőt, kiemeli a természet szépségét. Tudatosan kerestem egy olyan verzióját, amely a környezet és az alkotó számára sem ártalmas, így találtam rá az ökogyantára. Az ökogyanta megfelel ezeknek a kívánalmaknak, hiszen természetes alapanyagokból áll. 

Szeretek kísérletezni, a természet mindig inspirál: nemcsak virágokat, hanem nagymamám padlásán talált faszeleteket, tengerparti kavicsokat és egy Elba szigetéről származó hematitot is ökogyanta köntösbe vontam már. Ezek az apró relikviák az alkotási folyamat során átalakulnak – megújulnak, többé válnak, mint eredetijük.     

Ammil-Design-alapanyagok

A kristályosan áttetsző ökogyanta ékszerek úgy néznek ki, mint az ónos eső által jéggel bevont növények, melyekre ráragyog a napsugár. Van erre a jelenségre egy régi angol szó: ammil. Mivel oly találó, ezt választottam márkanévnek.

Bízom benne, hogy az általam nagy szeretettel és aprólékos munkával készített ékszerek olyan örömet okoznak viselőjüknek, mint az alkotási folyamat számomra. S remélem, hogy az Ammil Design ékszerek a hétköznapi rohanásban is közelebb hozzák a természetet.

Maár Orsolya

Média megjelenések:

Magyarországról jöttem, mesterségem címere: Virág-varázs

Édenkert.hu: Virágos mező a nyakunkban: virágokból ékszert

Sokszínű vidék: Lelkünkhöz szólnak a gyönyörű kézműves virágékszerek

MahastiTV: Interjú a Daughters of the Moonlight Bellydance Competition 2020 rendezvényen

https://xn--hagyomnyrzs-p7a2iz2e.eu/maar-orsolya/