Szeretem a természetet – minden formájában

Hogyan is kezdődött? 15 évet töltöttem el a marketing területén, már két iskolás korú gyermekünk volt, amikor azt éreztem, hogy valami mást, valami többet, valami maradandót és kézzelfoghatót szeretnék alkotni.

Erdész ősökkel és virágszerető felmenőkkel a természet szeretete és tisztelete belém ivódott. Magától értetődő volt, hogy már egészen kiskoromban megismertem és megtanultam a kertben fellelhető virágok nevét és ápolását.

Ammil-Design-rolam-fiatal

A tanulmányok és később a média tervezői munka azonban egészen más irányba fordította életem. Ám a prezentációk, elemzések és összefüggések kutatása mellett a tökéletes kikapcsolódást továbbra is a kertben a természet apró csodáinak felfedezése, a közeli erdőben tett családi séta jelentette.

A vágy a pillanat megörökítésére, a pozitív élmények dokumentálására mindig is megvolt bennem. Már a családi utazások alatt is naplót vezetek régóta, mely aztán kiegészül a fotókkal és útleírás formájában marad fenn – egyszer talán kíváncsian olvassák majd utódaink, hogy merre jártak dédszüleik… 

A természet szeretete és a pillanat megragadása együttesen vezetett el a műgyantához. Ámulatba ejt a benne rejlő sok lehetőség, az anyag azon tulajdonsága, ahogy visszaadja, megőrzi, sőt, kiemeli a természet szépségét. Tudatosan kerestem egy olyan verzióját, amely a környezet és az alkotó számára sem ártalmas, így találtam rá az ökogyantára. Az ökogyanta megfelel ezeknek a kívánalmaknak, hiszen természetes alapanyagokból áll. 

Szeretek kísérletezni, a természet mindig inspirál: nemcsak virágokat, hanem nagymamám padlásán talált faszeleteket, tengerparti kavicsokat és egy Elba szigetéről származó hematitot is ökogyanta köntösbe vontam már. Ezek az apró relikviák az alkotási folyamat során átalakulnak – megújulnak, többé válnak, mint eredetijük.     

Ammil-Design-alapanyagok

A kristályosan áttetsző ökogyanta ékszerek úgy néznek ki, mint az ónos eső által jéggel bevont növények, melyekre ráragyog a napsugár. Van erre a jelenségre egy régi angol szó: ammil. Mivel oly találó, ezt választottam márkanévnek.

Kislányom rajza tökéletesen bemutatja, hogy az ékszerek készítése során mennyi virág és szépség vesz körül. 

Bízom benne, hogy az általam nagy szeretettel és aprólékos munkával készített ékszerek olyan örömet okoznak viselőjüknek, mint az alkotási folyamat számomra. S remélem, hogy az Ammil Design ékszerek a hétköznapi rohanásban is közelebb hozzák a természetet.

Maár Orsolya

Média megjelenések:

Magyarországról jöttem, mesterségem címere: Virág-varázs

Édenkert.hu: Virágos mező a nyakunkban: virágokból ékszert

Sokszínű vidék: Lelkünkhöz szólnak a gyönyörű kézműves virágékszerek

MahastiTV: Interjú a Daughters of the Moonlight Bellydance Competition 2020 rendezvényen

https://xn--hagyomnyrzs-p7a2iz2e.eu/maar-orsolya/

https://bcoolmagazin.hu/gyonyoru-ekszerek-novenyekbol/

https://chic-and-charm.hu/lepd-meg-edesanyat-kezmuves-magyar-alkotassal/

https://invinoveritasart.com/art-of-spirit-spirit-of-art-art-is-spirit/