Réz függők

Kecses ívek, klasszikus vagy épp geometriai formák - ezek a réz fülbevalók fő jellemzői. S a színek, melyek a pasztellektől át a vibráló élénk árnyalatokig terjednek. Néha megjelenik egy-egy préselt virág is, vagy épp zúzott ásványszemcsék, de nem ezek a domináns elemek. Egyedi ékszerek, melyek között a sokszínű gyantának köszönhetően biztos te is megtalálod a kedvenced! 

Ezen fülbevalók közös pontja az alapanyag: a réz és az ökogyanta találkozása. Mivel mind a fülbevalók alakja, mind a gyanta színe eltérő, s néhol még díszítő elemekkel is - virágokkal, szirmokkal, zúzott ásványokkal  - gazdagítottam a függőket, végeredményül változatos, egyedi ékszerek születtek. 

A réz alapokat különböző árnyalatokra színezett ökogyantával töltöttem meg, majd az ékszer egésze több réteg fedőréteget kapott, ami megteremtette a fényes, egységes lezárást. Az apró rések feltöltése türelemjáték volt, de a kész ékszereket elnézve úgy érzem, megérte. Ezen fülbevalók kiválóan alkalmasak arra, hogy feldobják a hétköznapi viseletet, változatos színük jól illeszthető valamennyi szetthez.

Önmagukban is szépen érvényesülnek a színek, a zöldek, rózsaszínek és kékesszürkék remekül harmonizálnak a réz keretekkel. Azonban néha nem tudtam ellenállni és visszatértem a virágos irányhoz. Szeretem megtalálni azokat az apró virágokat, melyek a legalkalmasabbak ezen fülbevalókba. Egy részüket a kertünkből, más részüket családi kirándulások alkalmával, vagy a közeli mezőről gyűjtöm be. Tűzeső (málnahab), erdei turbolya vagy nefelejcs éppúgy alapanyagul szolgálhatnak a gyanta ékszerek számára, mint a csillogó, zúzott hematit és egyéb ásványok. Ez utóbbiakat apróra szoktam zúzni, majd gondosan átszitálom, hogy csak a megfelelő szemcseméretű ásványok kerüljenek bele az ékszerekbe. 

A nemesacél ékszerek mellett egy izgalmas, új irányt jelentenek ezen réz függők. Ha szereted a modernebb formákat, a réz melengető színét és a természet apró szépségeit, akkor szeretettel ajánlom ezeket az egyedi gyanta fülbevalókat számodra! Mosolyt és harmóniát varázsolnak a hétköznapokba is!