Blog

Vissza a természetbe! – avagy a 2020-as ékszer trend jelmondata

2020.01.04 20:00
Vissza a természetbe! – avagy a 2020-as ékszer trend jelmondata

Hosszú vagy rövid? Visszafogott vagy pimaszul feltűnő? Ívesen lekerekített formák vagy absztrakt szögletek? Vagyis milyen ékszereket válasszunk az idén, ha szeretnénk kicsit újítani és igazodni az idei vezető stílusirányzatokhoz?

A nagy divatházak már a múlt év során megmutatták, hogy milyen trendek határozzák meg az idei divatot, legyen szó ruházatról vagy kiegészítőkről.

Ez utóbbi is sok érdekességet rejt, s bár nem állítom, hogy némelyik nem áll megmosolyogtatóan távol az én stílusomtól, de sok elemével tudok azonosulni.

Az egyik legfőbb motívum a természetesség előtérbe helyezése, ami az Ammil Design ékszerek fő ismérve, így nagy örömmel láttam, hogy az ékszertervezést is egyre inkább áthatja a környezetbarát szemléletmód. Mert nem kell mindennek drágakőből lennie ahhoz, hogy értékes legyen.  A fenntartható divat jegyében a Miu Miu fa brossokat,  Simone Rocha rafia nyakláncokat, a Prada pedig kagyló ékszerszettet vonultatott fel. A designerek a természetes alapanyagokat varázsolták vágyaink tárgyaivá.

nő nagyméretű kagyló ékszerrel

fotó: Prada

Az Ammil Design kínálatában is találhattok mediterrán kavics ékszereket, vagy épp újrahasznosított faszeletből készült nyakláncokat.

Néhány lencsemedált a tengerparti homok, a kékeszöld hullámok ihlettek. 

kagylós gyantaékszerfotó: Ammil Design (elkelt)

 S akkor lássuk, hogy milyen típusú ékszerek lesznek az idén „menők”:

  • a statement ékszerek két típusa is hódítani fog: egyrészt az XXL méretű karika fülbevalók, másrészt a túlméretezett láncszemekből álló nyakláncok.

nő feltűnő nyaklánccal

fotó: Dinosaur Designs

  • nem kell aggódnunk, ha elhagytuk korábban az egyik fülbevalónk, mostantól bátran viselhetjük az árválkodó félt önmagában is – persze jobb, ha itt is egy feltűnő példányról van szó. Vagy akár két eltérő párt is vegyíthetünk, de azért figyelve arra, hogy némi összhang legyen közöttük.

nő nagy fülbevalóval

fotó: Véronique Leroy

  • a gyöngyök megőrzik létjogosultságuk, azonban nem a klasszikus formában fognak megjelenni, hanem extrém alakban térnek vissza.
  • a bohém, vintage stílus továbbra is népszerű lesz, ahogy a színes, feltűnő ékszerek is feldobják majd a ruházatunk.
  • s akik szeretnek egy kis csillogást vinni a hétköznapokba, azok számára igazán jó hírem van, mert a tavaszi kollekciók részét képezik majd a fényes, csillogó darabok. Legyenek azok szikrázó ásványok vagy épp mesterséges csillámok.

Az új divatirányzatok sok érdekességet tartogatnak, kíváncsian várom, hogy milyen formában fognak materializálódni. A fentiek mentén már van néhány ötletem, amelyet az Ammil Design márkához igazítva biztos megmutatok majd nektek.  

 

Forrás: 

www.vogue.com

www.forbes.com

www.harpersbazaar.com

www.whowhatwear.co.uk