Blog

Az ékszerek ruhája - avagy csomagolás

2020.07.07 21:15
Az ékszerek ruhája - avagy csomagolás

Az Ammil Design márka kialakításakor igen fontos vezérelvet jelentett számomra, hogy mind az alkalmazott alapanyagok, mind a vásárok során a display elemei minél környezetbarátabbak legyenek. Mégis, a csomagolás egy bizonyos szint után úgy tűnt, hogy kifog rajtam... 

De nézzük csak sorjában, hogy milyen környezetet pártoló megoldásokat választottam: 

  • gyanta: egy olyan műgyantát alkalmazok, amely az elérhető legbiztonságosabb és túlnyomó többségét tekintve természetes alapanyagokból áll, vagyis ökogyanta. Ez mind a környezet, mind pedig a saját védelmem is szolgálja, hiszen használata biztonságos, mivel nem tartalmaz toxikus anyagokat. 
  • display: egy kreatív és ügyes asztalos alkotta meg ágakból, ódon gerendából és egy padláson heverő, régi ablakkeretből azokat az egyedi ékszertartókat, melyek a vásárok során elmaradhatatlan kísérőim. 
  • névjegykártya: már több, mint egy éve nincs. Helyette viszont a vásárok során egy kihelyezett lapon láthatjátok a fontosabb elérhetőségeim, így aki szeretné, egy kattintással le tudja fotózni és bármikor előkereshetővé válik. 

S lássuk akkor, hogy a csomagolás hogyan is alakult! 

A vásárokban az ékszereket egy hófehér, kissé áttetsző organza tasakba teszem, gondosan mellé helyezve az újrahasznosított papírra nyomtatott ápolási tudnivalókat.

A webes rendelésnél ugyanez történik, annyi kivétellel, hogy az ékszert a biztonság kedvéért betekerem egy kis bubis fóliába - amelyben a szerelékek szoktak érkezni, így ez is újrahasznosítás. Az egész pedig bekerül egy buborékos borítékba, s így adom postára. 

Régóta szerettem volna azonban egy dekoratív, de mégis környezetbarát megoldást találni arra az esetre, ha valaki ajándékba szánja az ékszert vagy egész egyszerűen saját részre vásárolva is megfelelő tárolási lehetőséget keres annak. 

Igen hosszú keresési folyamat eredményeként, de végül sikerült itthon találni egy céget, mely újrahasznosított papírból készít megfelelő méretű ékszeres dobozt. És nem utolsó sorban igen dekoratívat. 

Amennyiben ezt a megoldást választjátok, akkor a gyanta ékszer számára ideális tárolási módot és egyben esztétikus kiegészítőt kaptok. Olyan kis fiókos dobozt, mely pereme nemcsak elegáns külsőt, hanem merev tartást is biztosít, megvédve így annak tartalmát. Az ékszertartó rész kihúzható a tetőből, megakadályozva azt, hogy az ékszer kipottyanjon véletlenül belőle. 

Itt meg is tudjátok nézni a doboz paramétereit, valamint több képet róla: 

https://www.ammildesign.hu/Diszdoboz

Jelenleg külön ár ellenében vehető igénybe, így ha nem kértek díszdobozt a kiválasztott ékszer mellé, akkor továbbra is a fehér organza tasakban érkezik. A díszdoboz kosárba helyezése esetében az ékszert ebbe rakom, az egészet pedig egy buborékos borítékban küldöm postán. Minimalizálva így a csomagolóanyag mennyiségét. 

A díszdobozokat biztosító cég pedig olyan együttműködő és zöld hozzáállást tanúsított, hogy a méretre vágás során keletkező hulladékot is a rendelkezésemre bocsátotta - ez pedig kitűnő lehetőséget biztosít az üdvözlő kártyák és a fülbevalótartók kialakítására. 

Hosszú időbe telt, de elégedett vagyok az újonnan kialakított csomagolással, melyet nagy szeretettel állítok össze minden rendelés során. Bízok benne, hogy elnyeri majd a ti tetszéseteket is és funkcionálisan is kiállja az idők próbáját!